27 Şubat 2011 Pazar

Mayalı Sodalı Poğaça


Malzemeler:
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu

iç malzeme

  • dileğe göre peynir, dileğe göre kıymalı harç hazırlanır.

Haydi Yapalım;

Maya, süt ve şeker ilave edilerek eritilir. Yağ, soda ,tuz eklenir. Alabildiğine un ilavesiyle ele yapışmayacak kıvamda yoğurulur.Yoğurulan hamur üzerine nemli bez örtülerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak iç harç konulur ve şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.çörek otu ekilir. 160 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişririlir. Afiyetle...

26 Şubat 2011 Cumartesi

Haşhaşlı Mercimekli Börek


Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • sıvı yağ
  • 200 g haşhaş ezmesi
  • 2 çay kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığıkırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz
Haydi Yapalım;
Haşhaş ezmesi bir kasede, sıvı yağ ilave edilerek açılır. ( Yufkaya fırça ile sürülecek kıvama getirilir.) Haşlanan mercimek süzülür, baharatlar ilave edilerek iç harç hazırlanmış olur. Yufka 8 eşit parçaya bölünür. Bir üçgen yufkaya haşhaş sürülür, üzerine ikinci yufka konulur, yeniden haşhaş sürülür. Yufka geniş kısmına iç harç konularak sigara böreği gibi ancak biraz daha geniş sarılır. Tüm yufkalar aynı şekilde sarılır, tepsiye dizilir, üzerlerine haşhaş sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyetle...