Malzemeler:
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe maden suyu
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- çörek otu
iç malzeme
- dileğe göre peynir, dileğe göre kıymalı harç hazırlanır.
Haydi Yapalım;
Maya, süt ve şeker ilave edilerek eritilir. Yağ, soda ,tuz eklenir. Alabildiğine un ilavesiyle ele yapışmayacak kıvamda yoğurulur.Yoğurulan hamur üzerine nemli bez örtülerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak iç harç konulur ve şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.çörek otu ekilir. 160 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişririlir. Afiyetle...