29 Şubat 2012 Çarşamba

Çocukken Neler Yapardık? -2

-Bardaklara mayalanmış yoğurtları yerdik,


- Cebimizde kumaş mendiller taşır, burnumuzu bunlara siler , bayramlarda mendil veren teyzelerin desteği ile mendil çeşitliliğimizi zenginleştirirdik,


-Abla ve abilerimiz bir yere gitmek için anne babamızdan izin alırken onların pasaportu olurduk,


-Domatesi elma gibi yer, kapılara maymun gibi tırmanırdık,


-Yılbaşı akşamı kuzenlere şaka yapılmak üzere "şakacı dükkanlardan "patlayan sigara, uçan boya, boyayan sakız vs. alırdık,


-Kek tenceresinde pişen keke minicik camından, uzaktan geçen arabalara dedemizin kocaman dürbününden bakardık,


-Okul çantaramızın dibinde biriken silgi, susam döküntülerini, uç kırıklarını kendimiz temizlerdik,



-Çinçan, beş taş, toplu saklambaç oynardık,



-0.9 kalemi beğenmez, 0.5 kullanmakta ısrarcı davranır, ucu kırmadan yazı yazmak için çaba harcardık


- Kiraz ağaçların tepesinde kahvaltımızı yapardık...



"Çocukken Neler yapardık? 1" burada

26 Şubat 2012 Pazar

Perişan Kurabiye


Malzemeler:




  • 1 su bardağı şeker

  • 1 yumurta

  • 100g tereyağ

  • 50 g margarin

  • 1 su bardağı kuru üzüm

  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş fındık

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • aldığı kadar un

Haydi Yapalım:


  • Şeker, yumurta ve yağ yoğurulur. Şeker eridiğinde un,tarçın, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir. (un ilavesi ,hamur toparlanıp ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar olmalıdır) Hamur kıvama geldiğinde, üzüm, fındık ve ceviz hamura karıştırılır. Hamurdan koparılan parçalar şekil verilmeden gelişigüzel yağlı kağıt serilmiş tepsiye bırakılır. 150 dercelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

1 Şubat 2012 Çarşamba

Havuçlu Kek

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Haydi Yapalım:


  • Kalıp katı yağ ile yağlanır. Şeker ve yumurtalar çırpılır. Daha sonra süt, yağ ilave edilir. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya karışıma eklenerek karıştırılır. Rendelenmiş havuç ve cevizler de eklenerek elede edilen karışım kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirilir. Afiyetlee..

Biraz Antep Biraz Urfa Umurumda Mı Dünya

İkinci durak Gaziantep...
Gaziantep'e gidince;

Bakırcılar çarşına gideceğiniz gibi,
Kebapçı Halil Usta'da Küşneme yemeye,


Katmerci Zekeriya Usta'da Katmer yemeye,





Çavuşoğlu'nda lahmacun yemeye,


İmam Çağdaş'ta Ali Nazik yemeye de illa ki gidin..

Gittiğimiz her yerde gördüğümüz ilgi alaka çok güzeldi.Ustalar işim bitti deyip bir kenara çekilmemişler hala işin başındalar. Yediğimiz her şey bizi geri çağırıyor, yolu düşenlere duyurulur..

Biraz Antep Biraz Urfa Umurumda Mı Dünya

Kar kış düştük yollara, ilk durak: Şanlıurfa...

Harran...
Tütüncüler her sokakta...

 

Vee tadına doyamadığımız kemiksiz pirzola...Urfa'ya yolunuz düşerse mutlaka uğrayın . Urfa kapalı çarşıda kolaylıkla bulunabilen salaş bir yer, lezzetler ise muhteşem Şanlıurfa'da Hz. İbrahim'in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen Balıklıgöl...

" İbrahim Peygamber, devrin zalim hükümdarı Nemrut ve halkının taptığı putlarla mücadele etmeye, tek tanrı fikrini savunmaya başlayınca, Nemrut tarafından bugünkü kalenin bulunduğu tepeden ateşe atılır. Bu sırada Allah tarafından ateşe "Ey ateş, İbrahim'e karşı serin ve selamet ol"' emri verilir. Bu emir üzerine, ateş suya odunlar da balığa dönüşür. "

 
Balıklar kutsal sayılıyor.Balık beslemek için yem satın aldığımız satıcılar, ölen balıklara yedikleri yemlerin zarar verip vermediğini anlamak için otopsi yapıldığını daha sonra bu balıkların gömüldüğünü söyledi.