13 Temmuz 2012 Cuma

İstanbul' u Özlemek


      Çıkıverince koynundan İstanbul'un başlar özlemek orada, daha ilk molada...Dönüş bileti alındıysa ne ala, temelli bir gidişse özlemek sözcüğü de yetmez  yaşananın anlamını karşılamaya.Yolculuk  başlıyorsa, bitmeli de İstanbul'da .
     Özlüyorum İstanbul'u da yazamıyorum. Ne söylesem, ne karalasam eksik kalır, anlatamam teleşına kapılır kapatırım bu mevzuyu ne zaman açılsa. Öyle ya da böyle dokunduysa İstanbul size de  yazamadıklarım sizdedir, emin ellerde...

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Fincan Kek


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağının 2 parmak eksiği sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Fincanları yağlamak için tereyağ
Haydi Yapalım:
  • Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır. Üzerine ılık süt ve yağ ilave edilir. Son olarak un, kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Fincan ya da minik kaseler tereyağı ile yağlanır. Fincanların yarısına kadar kek karışımından konulur. Fincanlar tencere veya kapaklı derin bir tavaya yerleştirilir. Tencerenin içine fincanların yarı seviyesine yükselecek kadar su konulur, kapağı kapatılır. Su kaynadıktan sonra ocağın en küçük kısmında, kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Ocağın altı kapatılır, kekler 15 dakika tencerenin kapağı açılmadan dinlendirilir. Sürenin sonunda kekler tencereden alınıp soğumaya bırakılır, ters çevrilerek servis edilir.Afiyetle.. 
Kek hamurunu hazırlayıp fırının yamuk yaptığı  bir zamanda uygulamaya koyduğumuz pişirme yöntemi yüzümüzü o şartlarda bile güldürdü. Sizlere de keyifli sofralar..