30 Ağustos 2012 Perşembe

İncirli Kek

Malzemeler:
 
  •  3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı kıyılmış incir
  • 1/2 su bardağı iri parçalanmış ceviz
 Haydi Yapalım;
 
Yumurta ve şeker yoğun kıvamam gelinceye kadar çırpılır. Elde edilen karışıma önce yağ ve  süt daha sonra un, vanilya, kabartma tozu, tarçın ilave edilir, bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Daha sonra incir ve ceviz ilave edilir. Katı yağ ile yağlanmış bir kalıba karışım boşaltılır. 160 derecelik fırında pişirilir.
 
İncirin tam mevsimi gelmişken, kendi haline bırakılarak kurutulan,  taptaze ve kimyasal içermeyen incirleri kullanalım dedik. Balıkersir Akçay' da sokaklarda tezgah kuran köylü kadınlar, kendi mamülleri olan zeytinleri, kekikleri satıyorlar. Şimdi mevsimi dolayısıyla taze ve kuru incirler süsledi minik tezgahlarını. Bu tarif sitedeki klasik kek tariflerinden biri aslında sadece incir tatlı olduğu için şeker miktarı daha az. Şimdiden afiyet olsun..

21 Ağustos 2012 Salı

İyi Bayramlar

    Erken kalkıldı, bayramlaşıldı, ev hazırlandı, misafirler beklendi ve ağırlandı.Eskisi gibi olmasa da bayram hepimizi sarıp sarmaladı.Hatıralarımızn tadında nice güzel bayramlara...

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Keşan'da Ne Yenir?


    Çanakkale'den İstanbul'a yolunuz düşerse Keşandan da geçiyorsunuz demektir. Taa Çanakkale'den başlayıp yol boyu, denizi yeşili, günebakanları  ile sizi cezbeden yolculuk bitsin istemezsiniz. Eee yolculuk bu göz doyar da mide buna sessiz mi kalır.Ne yesek ne yesek derken bir de bakmışsınız Keşan'a gelmişsiniz. Satır etini duymuşsunuzdur. Ee madem Keşan'dasınız, burada bu işi hakkını vererek yapan; verdiği hizmet kadar ağaçlar altına konumlanmış masaları, aracınızı güvenle bırakabileceğiniz otoparkı, çocuğunuzun gözünüzün önünde oynayabileceği oyun  parkı ile tercih sebebi olabilecek Çamlıbel Restaurant'a mutlaka uğrayın.
  

    Enfes kaymaklı koyun yoğurdu gelsin masanıza..
Ciğer sarma siparişi vermeyi atlamayın, muhteşemdi.
Ve satır eti...
Tatlısız kalkmam masadan diyorsanız dondurmalı peynir helvası..


 

3 Ağustos 2012 Cuma

Şekerpare

Malzemeler:
  • 250 g tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş bedem
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
  • badem ya da fıstık (süslemek için)
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu
Haydi Yapalım;
  • Tatlı ıslatılırken hamur sıcak, şerbet ılık olacağı için önce şerbet hazırlanır. Şerbet için şeker vu su karıştırılır kaynamaya bırakılır.Kaynadıkdan 5-10 dakika sonra limon suyu ilave edilir , bir iki tıkırdatıldıktan sonra şerbet soğumaya bırakılır.
  • Yağ, pudra şekeri, yumurta, irmik,hindistancevizi, çekilmiş badem yoğurulur. Kulak memesi kıvamanına gelecek şekilde un , kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğurma işlemi tammalanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır, üstüne fıstık yada badem yerleştirilir. Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

2 Ağustos 2012 Perşembe

Mis Mis!


     Domatesi elma gibi yemeyeli uzun zaman olmuştu.Tabağımızda biriken zeytin çekirdeklerini yarışırcasına saymayalı...
    Pazarda başımızın dönmesi, aldıklarımızı taşırken dilimizin dışarı çıkması köy yumurtası,  peynir, tereyağ, ekmek,  meyve ve sebze alışımıza mani olamadı. Her şey o kadar güzel o kadar lezzetli ki reçel, tarhana, kurutulmuş domates işine hemen girişildi.