11 Temmuz 2013 Perşembe

İftarda Bu Akşam

 
    Uzun soluklu tutulan orucun ardından yenilecek her yemeğin başlangıcı çorba (bizim en sık yaptığımız ise tarhana çorba) peşinden ne gelirse yenilir aslında. Bu akşam bizim sofrada; Tarhana Çorba, Çökertme Kebabı, Közlenmiş Patlıcan Salata, Badempare var.
 
 
Tarhana Çorba,

Çökertme Kebabı,
 
Afiyetleee....

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Tarhana Çorbası

Malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
Haydi Yapalım:

  • Sıvı yağ ile tarhana rengi hafif değişinceye kadar kavrulur (Kavurma işleminde tarhana koyu renge dönmemeli) . Ardından salça eklenir, bir iki çevrilir. Su, et suyu ve tuz ilave edilerek sürekli karıştırılarak, koyu bir kıvam elde edilinceye kadar pişirilir.
Bu çorba, genellikle suya salınıp yapılan tarhanaya göre daha lezzetli ve aromatik oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

9 Temmuz 2013 Salı

Gelsin Ramazan Sofraları

     Mübarek "Ramazan Ayı "geldi, hoş geldi sefalar getirdi. İçinde bulunduğumuz bu ayı bolluk, sağlık, huzur ve mutlulukla geçirmemiz dileği ile şen sofralarda buluşmak üzere. Afiyetle :)

Biz bugün iftara, Göceli Yoğurt Çorbası, Tavada Ciğer, Patates Kızartması, Şehriye Pilavı hazırladık.



Şehriye Pilavı

Malzemeler:
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

Haydi Yapalım:
  • Arpa şehriye sıvı yağ ve tereyağı ile rengi dönene kadar kavrulur. Ardından su ve et suyu , tuz ilave edilir. Suyu çekilinceye kadar pişirilir, pilav gibi demlendirilir. Afiyetle...