16 Mayıs 2010 Pazar

Çikolatalı Vişneli Kek




Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çikolata(80g)
  • 1 küçük kase vişne
  • 1 çimdik tuz

Haydi yapalım;

  • Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Yumurta sarıları 1 su bardağı şeker ile çırpılır. Süt ve yağ ilave edilirek çırpılmaya devam edilir. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışma eklenir ve tahta kaşık yardımı ile karıştırlır. Başka bir kapta yumurta beyazı ve bir çimdik tuz köpürene kadar çırpılır. Köpüren yumurta beyazları da karışıma yavaşça karıştırılarak ilave edilir. Katı yağ ile yağlanan kalıba bir miktar kek karışırımı dökülür arasına suyu süzdürülmüş vişne ve doğranmış çikolata yerleştirilir. Üzeri kek karışımı ile kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Haşhaşlı Çörek

Malzemeler
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı fındık yağı
  • 1 parça yaş maya (4'lü paketlerdeki )
  • 1 su bardağı su (1 yemek kaşığı şekerle yaş maya eritilecek)
  • tuz
  • aldığı kadar un

iç malzeme
  • 400 gr haş haş
  • tuz
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ ( haş haş sıvıyağda çözdürülecek)
üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı

Haydi yapalım;

  • Maya şekerle suyun içerisinde eritilir, kabarınca tüm malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur. Hamur 20 eşit parçaya ayrılır. Her bir parça pasta tabağı büyüklüğünde el yardımıyla açılır. Üzerine haşhaşlı karışım sürülür, rulo yapılır. Hazırladığınız rulo yanlarından büktürülerek simit gibi uçlarından birleştirilir. Üzerine önce haş haş ardından yumurta sarısı sürülerek 175 derece fırında pişirilir.