24 Aralık 2009 Perşembe

Pırasa Çorbası

Malzemeler:
  • 2 dal pırasa
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı krema
  • 6 su bardağı su
  • tuz
Haydi Yapalım;
  • Patates, havuç soyulur ve rendelenir. Pırasa gelişigüzel kıyılır. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile sebzeler kavrulur. Daha sonra su ve tuz ilave edilerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çorba blendırdan geçirilir. Krema da eklendikten sonra bir taşım kaynatılır, tencere ateşten alınır. Afiyetle..

2 yorum:

  1. Çorbalarda pek muhafazakarız galiba, nedense hiç böyle değişik çorba yapmıyoruz.
    ben denemeye açığım ama evdekiler pırasa,kereviz,lahana gibi benim sevdiklerime sıcak bakmıor :(
    ellerine sağlık benim içinde bir kaçık al :)

    YanıtlaSil
  2. degişik bir çorba tarifi görünce hemen bakıyorum çünkü bizim evde çorba çok önemlidir.

    YanıtlaSil