6 Ocak 2010 Çarşamba

Pennette Lisce

Malzemeler
  • 250 gr ince düz kalem Barilla makarna
  • 1 adet sivri biber
  • 5 adet küçük doğranmış domates yada 4 yemek kaşığı domates püresi
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 çay kaşığı toz fesleğen
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • tuz ve su

Haydi yapalım;

  • Pişirilecek pennette lisce için; derin büyük bir tencereye su doldurularak kaynatılır, kaynama işlemi tamamlanınca 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir makarna içine atılıp karıştırılır. Al Dente kıvamına uygun yemek istiyorsanız 7 dakika, biraz daha yumuşak kıvamlı seviyorsanız 12 dakika pişirme süresine sadık kalın. Pişme işlemi esnasında, sos tenceresine tereyağ ve sıvı yağ konulur kızdırılır, üzerine sarımsak, sivri biber atılır 1 dakika sotelenir. Küp küp doğranmış domates yarı diri kıvamda kalacak şekilde pişmeye bırakılır. Ardından fesleğen, karabiber ve tuzu ilave edilerek 1 dakika kısık ateşte ocakta kalır.
  • Pişen pennette lisce süzdürülür servis tabağına alınır, üzerine hazırladığımız sos dökülür, kaşar rendesi ilave edilerek servis edilir.
Pennette Lisce İtalyanların ince düz kalem makarnalarından biri; penne, tüy veya kalem anlamında, bu yüzden makarnanın ismi şeklinden ileri geliyormuş. Eski zaman tüylü kalem uçlarını anımsatıyormuş. Ben 1 kutu pennette'nin yarısını kullandım bugün. Biz ailecek makarnayı seviyoruz, deneyebileceğiniz farklı bir lezzet.

1 yorum: