15 Mart 2010 Pazartesi

Etimek Pastası


Malzemeler
  • 1 paket etimek
Muhallebisi için;
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin
  • 1 litre süt
Şerbet için;
  • 1+1/4 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
üstü için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1sb süt
Haydi Yapalım;
  • Etimekler tepsiye dizilir, 1 sb şeker ocakta sıvı hale gelene kadar eritilir, bir miktar karamalize olduktan sonra üzerine 1+1/4 sb su dökülür, karıştırılarak eritilir ocağın altı kapatılır. Bu şerbetli karışım etimeklerin üzerine dökülür.
  • Süt, şeker, un karıştırılır pişirilir. Piştikten sonra margarin ve vanilya ilave edilerek 6 dakika mikserle çırpılır. Etimeklerin üzerine dökülür. Muhallebi soğuduktan sonra; sütle çırpılan krem şanti muhallebinin üzerine dökülür buzdolabına kaldırılır.

5 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok hafif bir tatlı olmuş,bende şekerini yakarak yapıyorum

    YanıtlaSil
  2. hımmm çok güzel görünüyor. Bir dilim payıma düşer sanırım değil mi?

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. sevgili arkadaşım,çok güzel ve hafif bir tatlı,çok severim,eline sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Tarif nefis, fotoğraf iştah açıcı:).. Harika bir tatlı olmuş.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  5. Sık sı yaparım bu tatlıyı. Hem çok hafif hem de çok lezzetli.Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil