Malzemeler
Köfte harcı;
- 250gr kıyma
- 1 adet soğan rondoda kıyılmış
- 1/2 çay bardağı kırıntı ekmek
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı silme kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 adet yumurta
- tuz
Yoğurtlu sos;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı Sinangil un
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
Köfte için reyhan haricinde tüm malzeme yoğurulur. Yuvarlak köfteler hazırlanır.
Yoğurt, un ve su karıştırılır, yavaş yavaş çırpıcı ile karıştırılarak koyulaşıncaya kadar yoğurt çorbası gibi pişirilir. Kaynamaya başlayınca içerisine köfteler ve kuru reyhan serpilir. 15 dakika köfteler pişinceye kadar ocakta tutulur.
Yoğurtlu sosu pişirirken içerisine tuz atmayın, sosu keser, ancak kaynadıktan sonra tuz ilave edin. Bu köfte bizim severek yediğimiz 2. sulu köfte çeşitidir. Salça soslu, pirinçli, babamın çok sevdiği başka bir sulu köfte de yaparız sık sık. Bu köfteye reyhan ve nane çok yakışıyor deneyin derim :)
Cok sevdigim bir corba. Ellerinize saglik. Mutlu bayramlar....
YanıtlaSilellerine sağlık, tam oğlumun sevdiği tarz bir çorba bu.sevgiler
YanıtlaSilBen de reyhanlarımı kuruttum kışa kullanılmayı bekler.
YanıtlaSilBak işte bu çorbaya bayılırım, ımmh olsada içsem:)) ellerine sağlık tatlım sizlere de afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilSevgiler...
çok severim çok ellerine sağlık canım harika olmuş
YanıtlaSilsıcacık sevgiler ....
Yemek kadar doyurucu bence,çok nefis.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler...