6 Ekim 2011 Perşembe

Mantarlı Börek



Malzemeler:


  • 2 yufka

  • 200g mantar

  • 2 adet kırmızı biber

  • 2 adet yeşil biber

  • 1 adet havuç

  • 1 çay bardağı çiğ krema

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 yumurta

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kekik

  • tuz


Haydi Yapalım:


  • Kırmızı biber, yeşil biber ve havuç küp küp doğranır, bir miktar sıvıyağ ile sotelenir. Daha sonra iri parçalar halinde doğranmış mantarlar ilave edilir.Mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir.Kekik,tuz ve karabiber ilave edilir.

  • Yumurta,krema ve süt karıştırılır.İkiye katlanan yufkanın arasına ve üstüne bu karışımdan sürülür.Yufkanın kat yerine iç malzeme yerleştirilir.Kenarlarından katlanarak sigara böreği gibi genişçe sarılır.İkinci yufkaya da aynı işlem yapılır.Üzerlerine sütlü kremalı karışımdan sürülür, çörek otu serpilerek pişirilir.Piştikten sonra dilimlenerek servis edilir.Afiyetleeee..

Not:Çiğ krema yerine sıvıyağ da kullanılabilir.

1 yorum:

  1. bu kadar acıkmışken bu böreği görmek işkence değildir de nedir?

    YanıtlaSil