9 Kasım 2011 Çarşamba

Bademli Pilav

Malzemeler:


  • 1.5 su bardağı pirinç

  • 1/2 su bardağı badem

  • 1 kase kavurma

  • 2 yemek kaşığı şehriye

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 2 yemek kaşığı tereyeğı

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • çay kaşığının ucu ile tarçın

  • çay kaşığının ucu ile yenibahar

  • 2 su bardağı sıcak su

  • tuz
Haydi Yapalım:

Pirinç sıcak su ile ıslatılır. Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur. Tereyağı ve sıvıyağ tencereye alınır, bademler ve şehriye yağda kavrulur. Kavurma ilave edilir, şöyle bir çevrilir. Daha sonra suyu süzülen pirinç ve baharatlar ilave edilir, kavrulur. Suyu eklenerek pişirilir.

3 yorum:

  1. ellerinize sağlık enfes görünüyor,tamda güne uygun bir tarif olmuş,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil