26 Şubat 2012 Pazar

Perişan Kurabiye


Malzemeler:




  • 1 su bardağı şeker

  • 1 yumurta

  • 100g tereyağ

  • 50 g margarin

  • 1 su bardağı kuru üzüm

  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş fındık

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • aldığı kadar un

Haydi Yapalım:


  • Şeker, yumurta ve yağ yoğurulur. Şeker eridiğinde un,tarçın, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir. (un ilavesi ,hamur toparlanıp ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar olmalıdır) Hamur kıvama geldiğinde, üzüm, fındık ve ceviz hamura karıştırılır. Hamurdan koparılan parçalar şekil verilmeden gelişigüzel yağlı kağıt serilmiş tepsiye bırakılır. 150 dercelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

4 yorum:

  1. Hep adını duyarım .Birkaç kere de yemişliğim var Ama hep hazır ..Başkaları yaptı ben yedim Ne zaman görsem ben de yapayım dediğim bir tarif .Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. bence kendi değil de yemeyen perişan nefis ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. görüntü perişan ama lezzet harika bnde yaparım canım :
    ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. çayın yanında nefis oluyorlar mis gibi
    bu sebeple ismi perişan olsa da kendisi en en güzellerden:-)

    YanıtlaSil