6 Mayıs 2012 Pazar

Kereviz Yapraklı Çorba




Tuz Biber dergisinde yer alan tariflerimizden..
Malzemeler
• 1,5 su bardağı süzme yoğurt
• 2 yemek kaşığı yulaf unu dolu dolu
• 2 su bardağı doğranmış kereviz yaprağı
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet yumurta
• tuz

Haydi Yapalım;

 • Soğan ince şekilde doğranır yahut rendelenir. 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur, üzerine doğranmış kereviz yapraklarıda ilave edilir bir miktar daha kavrulur. Bir kapta süzme yoğurt su ile inceltilir, ben 4 su bardağı su kullandım. Bu karışım yulaf unu ve yumurta ile çırpılır. Ocakta kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırılır. Kaynadıktan sonra içerisine tuz ve kereviz yaprakları ilave edilir 5 dakika daha kısık ateşte tutulur. Çorbanız hazır afiyetle…

Çorbanın üzerine tereyağda kızarmış toz kırmızı biber de ilave edebilirsiniz. Kıvamın açık olmasını istiyorsanız bir miktar daha kaynamış su ilave edebilirsiniz çorbanız koyulmaya başlayınca, biz koyu kıvamlı çorba seviyoruz. Yulaf unu yerine normal un kullanabilirsiniz, ben tam buğday unu ve çavdar unu ile de hazırladım bu çorbayı, çok lezizdi ve sağlıklı. Mevsimi geçmeden mutlaka deneyin.

1 yorum:

  1. Çorban nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil