16 Haziran 2014 Pazartesi

Surplus Restaurant'ta harika bir manzarayla yemek yemeğe ne dersiniz?


Sevgili Zeynep’in davetiyle, İstanbul Eminönü'nde manzarası tek kelimeyle  mükemmel, yeri  tarihi eski bir Zindan Han'da bulunan Surplus Restaurant da Emre İnanır Şef'in leziz yemekleriyle tanıştık geçen hafta.
Süleymaniye Cami'yi, vapur ve motorlardan inip binen insanların telaşını görmek için, başınızı çevirmeniz yeterli Surplus'ta otururken...
 
Bu mekan 4 katlı olarak restore edilmiş, ilk katta sizi karşılayan kibar iki bey bulunuyor, size ilk hoş geldin diyen ekiple aşağıda karşılaşıyorsunuz :)
 
3. kat tur ile gezen gruplara ayrılmış, 4. kat ise sizler için dekore edilmiş şık bir mekan.
Şık bir mekan derken ve aşağıdaki beylerin sizi karşılama seremonisini görünce zannetmeyin ki bu mekan pahalı ve cep yakıyor, rahat olun fiyatlar hizmet kalitesine göre uçmuş gitmiş değil.
Mekanda birbirinden lezzetli Türk mutfağı ve Avrupa mutfağı yemekleri harmanlanmış durumda.
 
 Peynir topları ve zeytinyağlı biberiye ile buluşmuş acılı çemenin  lezzeti tam bana göreydi.

Zeytinyağlı rezene bildiğiniz şiir gibiydi, aroması damağınızı yormadan ağzınızdan akıp gidiyor :) mutlaka deneyin gittiğiniz de..
 

Soğuk ve ara sıcaklardan sonra cız bız sesleri arasında yukarıdaki ana yemek bizi can evimizden vurdu, sarımsak, taze patates ve taze kekik ile fırınlanmış ızgara etler nefisti..

Görünümü ve lezzeti bizi bizden alan kaburga üzerine sarılmış kebabı da denemeden dönmeyin mekandan, kendilerine özel spesiyalleri bu sunum...
 
 
 
 
Birde şefin bize tattırmış bulunduğu Tulum içinde ki Obruk peyniri var ki off offff onu ayrı yazmak gerekir :) İtalyan'ların  şu meşhur parmesan peyniri solda sıfır kalır, yediğim nadir tatlardan biriydi, siz peynir tabağı olarak sipariş edebilirsiniz mönü de var.

Şehir ve ülke dışından misafirim geldiğinde onları yemeğe götüreceğim ilk mekanlardan biri Surplus Restaurant olacak, gidilip görülmesi, tecrübe edilmesi gereken yerler listesinde ön sıralara alınacak bir değer olmuş adeta tavsiye ederim.

Bizi çok iyi ağırladıkları için  Emre Şef'e, Cahit Akyol Bey’e, Meral Gider Hanım’a ve  tüm ekibe yeniden teşekkürlerimizi sunarız

Adres:  Rüstempaşa Mahallesi, Ragıp Gümüş Caddesi, No:54 Kat:3-4 Eminönü, İstanbul
Telefon:  0212 520 1002

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder