Malzemeler
Hamur için;
Krema için;
Hamur için;
- 5 yumurta
- 2 sb un
- 1sb şeker
- 1/2 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 1/4 limon suyu
Krema için;
- 3 sb süt
- 1.5 sb şeker
- 5 kaşık un
- 3 kaşık pudra şekeri
- 50 gr tereyağı
- 1 pak vanilya
Haydi Yapalım:
Krema;
- Yağ ve pudra şekeri hariç tüm malzeme karıştırılarak pişirilir. Pişen kremaya yağ ve pudraşekeri eklenir, iyice çırpılır.
Pandispanya;
- Yumurta ile şeker iyice çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilirek karıştırılır. 10 dakika 180 derecelik fırında pişirirlir. Pişen kek 10 eşit dikdörtene bölünür. Her dikdörtgen parça tepsiden alınarak ortadan(yatay) kesilir, kesilen parçaya krema sürülür. Kek, krema içerde kalacak şekilde rulo yapılır, derin bir kasedeki süte batırıldıktan sonra h.cevizine bulanır. 1 gece dolapta bekletilir. Afiyet olsun:)
Immmmmm,
YanıtlaSilCok gusel gozukuyor, olsada yesek dedim az evvel icimden.
En kısa zamanda yapmayı dusunuyorum.
Ellerine saglık.
Eline saglık güzel gozukuyor.
YanıtlaSilOnumuzdeki gunlerde deneyecegım.
Çok lezzetli, hafif ve şık bir tatlı bu..Çok kısa sürede pişiyor,göründüğü gibi oyalayıcı da değil.Tavsiye ediyorum
YanıtlaSildeneyecegım
YanıtlaSilDun yaptık, bugun misafirlerime ıkram ettim.Harikaydı tadı, herkes tarıfını ıstedı bende sıteden alın dedım, taırf yazılı olarak elimde yoktu.
YanıtlaSilCok sık bir defa goruntusu, hafif ve lezzetli.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.
harika gözüküyor,en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSil