7 Haziran 2015 Pazar

Hindistan Cevizli Rulo Pasta



Malzemeler

Hamur için;
  • 5 yumurta
  • 2 sb un
  • 1sb şeker
  • 1/2 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 limon suyu


Krema için;
  • 3 sb süt
  • 1.5 sb şeker
  • 5 kaşık un
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 50 gr tereyağı
  • 1 pak vanilya

 
Haydi Yapalım:

Krema;
  • Yağ ve pudra şekeri hariç tüm malzeme karıştırılarak pişirilir. Pişen kremaya yağ ve pudraşekeri eklenir, iyice çırpılır.

Pandispanya;
  • Yumurta ile şeker iyice çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilirek karıştırılır. 10 dakika 180 derecelik fırında pişirirlir. Pişen kek 10 eşit dikdörtene bölünür. Her dikdörtgen parça tepsiden alınarak ortadan(yatay) kesilir, kesilen parçaya krema sürülür. Kek, krema içerde kalacak şekilde rulo yapılır, derin bir kasedeki süte batırıldıktan sonra h.cevizine bulanır. 1 gece dolapta bekletilir. Afiyet olsun:)




6 yorum:

  1. Immmmmm,
    Cok gusel gozukuyor, olsada yesek dedim az evvel icimden.
    En kısa zamanda yapmayı dusunuyorum.
    Ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Eline saglık güzel gozukuyor.
    Onumuzdeki gunlerde deneyecegım.

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli, hafif ve şık bir tatlı bu..Çok kısa sürede pişiyor,göründüğü gibi oyalayıcı da değil.Tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Dun yaptık, bugun misafirlerime ıkram ettim.Harikaydı tadı, herkes tarıfını ıstedı bende sıteden alın dedım, taırf yazılı olarak elimde yoktu.
    Cok sık bir defa goruntusu, hafif ve lezzetli.
    Kesinlikle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. harika gözüküyor,en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil