8 Şubat 2009 Pazar

Tavuk Göğsü Kalıpta

  • Malzemeler:

    1 paket pıknık bıskuvı
    4 sb sut
  • 1 sb bıraz fazla toz seker
    4 yemek kasıgı un
    15o gr margarın yada tereyağ
    1 pak .vanılya
  • Haydi yapalım:

    Yag ve un kokusu cıkıncaya kadar kavrulur.Ardından sut, seker ilave edlip koyulusancaya kadar pısırılır. Ocaktan alırken 1 pak vanılya eklenıp, 10 dak. mikserle cırpılır.
    Ezilen biskuvıler kalıbın tabanına yerleştirilir, muhallebı uzerine dökülür. Buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
    Servisten once kalıp ters cevrılıp, tabagına alınır; dilimlenip servis yapılır.
    Arzuya gore servis esnasında cıkolata sos da kullanılabilir.

1 yorum:

  1. Goruntu hos.Deneyip size yorumumu bildiririm.
    Elinize saglık.

    YanıtlaSil