27 Eylül 2009 Pazar

Tahinli Çörek

Malzemeler:


  • 125 g. oda sıcaklığında margarin

  • 1/2 su bardağı şeker

  • 4 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 paket kabartma tozu

  • aldığı kadar un

Harç:


  • 1 küçük kavanoz tahin

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz


Haydi Yapalım:




  • Harç; Tahin, şeker ceviz karıştırılır. Kıvamı çok yoğun olursa süt ile açılabilir.


  • Hamur; Şeker ve margarin karıştırılır, yoğurt kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile hamur yoğurulur, iki eşit parçaya ayrılır,un yardımı ile otuz- kırk cm. çapında açılır. Açılan hamurun ortasına harç sürülür. Hamur rulo şeklinde sarılır ve kesilir. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye dizilen hamrların üzerine yumurta sarısı sürülür, üzerine susam serpilir. 180-200 derecelik fırında bal renginde pişirilir.

Pastane yapımı gibi olan bu çörek çayın, kahvenin, sütün yanında harika oluyor, yapıp yemenizi tavsiye ederim.

4 yorum:

  1. Görüntü harika!
    Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım. Bu tarz tatlı çörekleri çok seviyorum

    YanıtlaSil
  2. ben bu lezzete bir yorum yazmadan geçemezdim.bayılırım .ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. aynı pastanedekiler gibi gözküyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. Tahinli çörekleri ben de çok severim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil