4 Mart 2010 Perşembe

Tırtıl Kurabiye



Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • bir fiske tuz
  • aldığı kadar un (ben 3 sb un kullandım)
Haydi yapalım;
  • Yumurta, margarin, sıvıyağ ve pudra şekeri bir miktar yoğurulur. Ardından kalan diğer tüm malzemelerde ilave edilip bir miktar daha yoğurulur. Tırtıllı huninin içerisine hamur doldurularak tepsiye 50mm boyda hamur sıkılır. 175 derece önceden ısıtılmış fırına konulur, üzeri kızarmadan çıkarılır.

Annemin biz çocukken pek sık yaptığı kurabiyelerden biridir, pek severdim, yerkende esi günleri yad ettim doğrusu...Tarifi kendisinden alamasamda kafama göre birşeyler çıkarttım, kıtır tadında birşey oldu. Çayın yanında süper gidiyor. Hamurun az miktarına kakao ekleyip deneme yaptım, fena olmadı ama kakaonun yoğunluğunu düşünürsek biraz tıkışık oldu, siz kakolu yapacaksanız unu bir miktar daha az kullanın. Ben zaten oldum olası sadeci olduğum için favorim sade pişirmenizden yana :)

Tarifi http://www.tuzbiberdergisi.com/ kurabiyeler etkinliğine yolluyorum.

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım benim. Ben kaç zamandır bu kurabiyeyi yapmayı planlıyordum. Yabancı bir sitede tarifi bulmuştum. Ama şimdi seninki sıvı yağdan dolayı daha bir aklıma yattı.

    YanıtlaSil
  2. Hem göze hem de mideye hitap eden tariflere bayılıyorum, bu da onlardan olmuş, eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok güzel olmşlar

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık .
    Eski günlerden bahsedince aklıma annemin yaptığı kalbura bastı tatlısı geliyor.Annem akşam baba gelince birlikte yenilmesi için buzdolabının üzerine kaldırırdı.BEN SE annem den gizlice bir tane alır ve aldığım belli omasın diye düzeltirdim.O zaman çok tatlı geliyordu.
    Şimdi ise aynı lezzeti alamaıyorum.
    Görüntü süper..

    YanıtlaSil
  5. denedigim ama bir türlü şekli konusunda başarılı olamadıgım bir kurabiyedir.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize saglik nefis bunlar canim cok güzel görünüyor afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine sağlık,ben de yapıyorum bu kurabiyeyi ama alternatif bir sunumla.Kakaolu krema yapıyorum iki tırtıl kurabiyenin arasına sürüp kapatıyırum ve bir ucunu da hem kremaya hem de hindisatn cevizine buluyorum hem görüntüsü hem tadı harika oluyor tavsiye ederim...nurci

    YanıtlaSil
  8. en sevdiğim kurabiyelerdendir kendisi ve yıllardır yememiştim, sanırım buradaki tarifi bugün hemen deneyeceğim! Ellerine sağlık!:)

    YanıtlaSil
  9. çok lezzetli görünüyorlar annem çok sever ama bu aralar yiyemiyor tabii içi gitti valla

    YanıtlaSil
  10. merhaba iade-i ziyarete geldim:):):) tırtıllar harika olmuş ellerine sağlık canım.sorularına gelince pastamın keki galeta unuyla evet bende ilk kez o pamuk pastayı yaparken kullandım galeta ununu harika oldu tavsiye ederim mutlaka deneyin.günümüze gelince evet üç kişiyiz dört idik bir arkadaş bu sene girmedi biz de böyle devam ediyoruz daha samimi oluyor:):)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil