5 Temmuz 2014 Cumartesi

Kalburabastı II


Malzemeler
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
İçi için;
  • 1,5 su bardağı ceviz içi
Şerbet;
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 damla limon suyu
Haydi yapalım;
  • Şerbet için, şeker ve su 10 dakika kaynatılır, limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır soğumaya bırakılır.
  • Tereyağı ve un birbirine yedirilinceye kadar yoğrulur, ardından sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlak olarak açılır, ortasına yarım ceviz konulur kapatılır. Kevgirin yada rendenin üzerinde şekil verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Fırın 180 dereceye getirilir, hamurlar 15 dakika 180 derecede; üzeri iyice kızarıncaya kadar da 200 derecede pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet üzerlerine dökülür.
Yapımı kolay bir tatlı, bizim ufaklık gelir diye yapılmıştı ama kandıramadık kendisini. Kalburabastının hamuru kulak memesi kıvamında olacak, un miktarını ona göre de ilave edebilirsiniz, sizin ve benim bardak ölçülerimiz uymayabilir birbirine. Hamurun içerisine yarım ceviz kullandım, cevizi dövmedim. Şerbeti döktükten 3 saat sonra yenilebilir kıvamda oluyor tatlımız. Vakit olarak da sıkıntılı bir tatlı değil pratik olarak hemen yapılabilir. :) afiyetleeee

6 yorum:

  1. Nefis görünüyor ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. Çok severim bu tatlıyı nefis gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. pardon ama ufaklık kim?

    YanıtlaSil
  5. İnanması güç gelecek sana ama o ufaklık ben oluyorum:)

    YanıtlaSil