9 Ocak 2011 Pazar

Çeşnili Zeytinyağ



Malzemeler

  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 5 adet kurutulmuş domates
  • 4 adet ceviz (ufak olmayacak kadar elle parçalanmış)
  • 5-6 adet yeşil zeytin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru biberiye
  • 1 çay kaşığı kekik

Haydi Yapalım;
  • Kurutulmuş domatesler sıcak suda 10 dakika yumuşaması için bekletilir. Ardından minik parçalar halinde doğranır. Yeşil zeytinlerde çekirdeği alındıktan sonra dilim dilim doğranır. Sarımsaklar ince ince doğranır, tüm malzeme zeytinyağla buluşturulur. Bir gün dolapta saklanılarak ertesi sabah servise sunulur.
Genellikle kahvaltı sofralarımızda zeytinyağını çeşnilendirerek kullanıyoruz zaten, arkadaşım Müge'nin sitesinde gördüğüm ve denediğim leziz kahvaltılığı sizlede paylaşmak istedim. Ben tarife lezzetinden hoşlandığım için kekikte ilave ettim, sevdiğiniz otları ilave edebilirsiniz sizde, ekmek banmak biz Türk'lere yatkın bir gelenek olduğu için :) bol bol bandırdık biz. Değişik alternatifler arayanlara önerilir.Afiyetle...

9 yorum:

  1. Sevgili arkadaşlar PEMBE DÜŞBAHÇEMİZ 'in etkinlikleri ''baştan çıkaran lezzetler'' ile kaldığı yerden devam ediyor...

    Gerek görüntüsü gerek sunumu ile sizi mutlu eden baştan çıkartan lezzetleri bizlerle paylaşmanızı rica ediyoruz....


    Bunun için yapmanız gerekenler:
    5 ocak & 5 şubat tarihleri arasında içeriği tatlı olan kek,kurabiye,pasta, sütlü ve şerbetli tatlılarınızı blogunuz varsa blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini...
    Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını,fotosunu ve yaşadığınız şehiri pembedusbahcesi@gmail.com adresine bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  2. çeşnili zeytinyağına bayılırım. eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. kurutulmuş domatesle birbaşka güzel olmuştur ,, afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım arkadaşım... yanında sıcacık ekmekle başka birşey aramam.
    Ellerine sağlık olsun...

    YanıtlaSil
  5. Domates kurutmam lazım en acil tarafından..
    Çok lezzetli görünüyor,çeşnili zeytinyağ.
    Ancak kış gününde domates kururtulur mu bilemiyorum..
    Anneannem,biberi,patlıcanı,taze fasülyeyi,kabağı kurutup veriyor ama,domatesin konservesini yapıyor genelde..
    Yaz sebzeleriyle çok lezzetli oluyor kurutmalar..
    Şimdi olmasa bile yaz gelince ben de domates olayına el atmalıyım :)
    Ellerine sağlık,afiyet şifa olsun canım..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Pazar kahvaltılarımızın baştacıdır ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. yorumun için teşekürler lacivert, ben zeytinyağlı çeşniyi çok merak edip denedim ama beğenemedim yaa, benim damak tadıma göre değil maalesef...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba tatlım, Tam adına yakışır bir lezzet olmuş. zeytinyağı ile yapılan bu lezzzete bayılırım..İçine konan bu aromalar tam benlik.. eline sağlık. bloğuna kocaman sevgiler bırakıyorum..

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşım bir iştaha geldim okurken .Bak aklıma bir de ekmeğimi de kendim yapasım geldi sıcacık banması hımmm mıımm nefis olur .Gelmesin kilolar :))

    YanıtlaSil