22 Mayıs 2012 Salı

Ganajlı Mini Pasta

Malzemeler:

  •   2 su bardağı süt
  •  1yemek kaşığı nişasta
  •  1yemek kaşığı un
  •   2 yemek kaşığı şeker
  •  2 yemek kaşığı kakao
  •  2 yemek kaşığı tereyağı
  •  ½ paket vanilya
  •  1.5 paket burçak bisküvi
Ganajı için
  •  100 g çiğ krema
  •  100 g bitter çikolata
Haydi Yapalım:

 
• Süt, nişasta, un, şeker,kakao bir tencereye alınır, karıştırılarak pişirilir. Koyu kıvama geldiğinde tencerenin altı kapatılıp tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılır,karıştırma kabına alınıp soğumaya bırakılır. El yordamı ile iri iri parçalanan burçak bisküvi muhallebi ile karıştırılır. Karışım, yağlı kağıt serilmiş servis tabağında porsiyonluk çemberler kullanılarak şekillendirilir.

 
Ganajı hazırlarken;

 
• Bir teflon tencereye 100 g çiğ krema alınır, kaynatılmadan ısıtılır. Isınan krema ocaktan alındıktan sonra içine parçalanan çikolatalar eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
• Hazırlanan ganaj akışkanlığını yitirmeden bisküvili pastanın üzerine dökülür, tüm yüzeyinin ganajla kaplaması sağlanır. Kenarları spatula yardımı ile sıvanır. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Afiyetle..

 

6 yorum:

  1. görüntü süper, tadı da öyledir illaki,bana çikalata olsun da.neyse hediyeniz ulaştı.çok teşekkürler.bugün yarın blogta paylaşırım.tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. ımmm süpper tam benlik
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor, hem de pratik; vücudunuza sağlık :)

    Yalnız şeker göremedim malzeme listesinde... Acaba burçak bisküvi yeterli mi geliyor diye düşündüm ama yapım aşamasında şeker geçiyor???

    Yarın yapmak istiyorum. Mümkün olursa tekrar kontrol eder misiniz?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler hatırlatma için, şeker miktarını ekledim. Krema piştiğinde epey tatsız oluyor ancak burçak ve tatlının üzerindeki ganaj yeterince tat veriyor. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem gözüküyor,ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim.

    Dün yaptım. Sizin buradaki tarifinizi baz aldım ama daha evvel verdiğiniz "mozaik pasta" dan da alıntılar yaptım, kendi yorumumu da katınca çok beğenilen bir tat çıktı ortaya :)

    Diyette olduğum için sadece kabı sıyırken azıcık tadabildim ki o kadar bile çok iyi geldi :)

    Teşekkürler tekrar:)

    YanıtlaSil