21 Kasım 2014 Cuma

Gözleme


 
 
Malzemeler
  • 3su bardağı un
  • 1sb+3/4 sb su
  • tuz
 
İç malzeme
  • Kıyma, soğan, maydanoz, karabiber, tuz
  • Haşlanmış ezilmiş patates, soğan, karabiber, peynir
 
Haydi yapalım
  • Un, su, tuz karıştırılıp özlü bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur, 30 dakika dinlendirilir. Limon büyüklüğünde hamurdan parçalar koparılıp unlu tezgahta üzerine un beslemesi yapılarak açılır, servis tabağı büyüklüğünde açılan hamurun yarsına iç malzeme konulup yarım ay şeklinde kapatılır. Yapışmaz tavaya fırça yardımıyla sıvıyağ sürülüp gözleme alt üst yapılarak pişirilir.
 

 Bu ölçü hamurdan 9 adet gözleme çıktı. Hamurumuzun kıvamı eğer çiğbörek hamuru hazırladıysanız aynı o yumuşaklıkta olacak. Yani ele yapışan ama cıvık olmayan kıvamda, sık sık un serperek açmayı sağlayın ki oklavaya hamur yapışmasın. Ben iç malzemeyi 2 çeşit kendi arzumuza göre hazırladım, kıymayı ve soğanı kavurmadım direkt karıştırarark o haliyle kullandım. Gözlemeler piştikten sonra üzerlerine sıcakken tereyağ sürdüm. Hiç çekinmeden kolaylıkla deneyebilirsiniz yapımı kolay. Yanınıza bir yamak ayarlarsanız daha rahat çalışırsınız :)) zira bizim ufaklık un ve türevleriyle mutfakta olmaktan çok hoşlanıyor :)




3 yorum:

  1. Ohh miss gibi olmuş,çayın yanına nefis bir öğün :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çayda kahvaltıda akşam yemeği öğle yemeğin de tam bir lezzet şölenidir kıymalı gözlemelerin canım üst üste yerim hiç bıkmam ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  3. bizim evde her gün olsa yenir
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil