3 Mart 2013 Pazar

Ispanaklı Mantarlı Börek

Malzemeler
  • 3 adet yufka( üçgen şeklinde 8 parçaya kesilmiş)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
İç malzemesi
  • 1/2 kg ıspanak
  • 200 g mantar
  • 1 adet soğan
  • karabiber
  • tuz
  • kırmızı pul biber 
  • zeytin yağ
üzeri için
  • çörekotu
Haydi Yapalım:
  • Ispanak yıkanır, ince ince kıyılır. Mantar temzilendikten sonra fazla iri olmayacak şekilde doğranır. Soğan yemeklik doğranır. Soğan ve mantar zeytin yağı ile sotelenir. Daha sonra baharatlar ve ıspanak ilave edilir. Ispanak iki döndürülür ve ateşten alınır.
  • Yoğurt, yumurta, sıvı yağ karıştırılır. Bu karışım her bir üçgen yufkaya sürülür. Yufkanın geniş kısmına iç malzeme konulur ve yufka sarılır. Sarılan yufkaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir.
  • Fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyetle..
  •  

3 yorum:

  1. bayılırım ...enfes görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım ellerine sağlık çıtır çıtır görünüyor böreklerin buradan .Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  3. Mantarlı börek ıspanaklı börek ayrı ayrı yedim ama ikisi bir arada hiç denemedim ama güzel olur düşüncesindeyim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil