12 Mayıs 2013 Pazar

Kremalı Kuşkonmaz Çorbası


Malzemeler:
  • 250 g taze kuşkonmaz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı su
  • 100 ml krema
  • tuz
  • karabiber
Haydi Yapalım:

  • Kuşkonmazlar yıkanır, iri iri doğranır. 2 su bardağı et suyu ile haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı ile un kavrulur. Kavrulan unun üzerine haşlanan kuşkonmazlar suyuyla birlikte dökülür, karıştırılır.  4 su bardağı su , tuz ve karabiber ilave edilir. Kaynadıktan sonra çorba blendırdan geçirilir. Daha sonra krema eklenir ve bir taşım kaynatılır. Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Canım arkadaşım kuşkonmazın mevsimi geçmeden ben de alıp yapmak istiyorum da buralar da satılmıyor,kerbela gibi buralar.Ellerine sağlık canım afiyetler olsun..

    YanıtlaSil