5 Nisan 2013 Cuma

Yumurtalı Yabani Kuşkonmaz


Mevsimi gelmiş, taze taze topladık adadan..Yabani kuşkonmaz, tilkişen ya da ayrelli...


Malzemeler:
  • 20-25 adet yabani kuşkonmaz
  • 2 yumurta
  • zeytinyağ
  • karabiber
  • tuz
Haydi Yapalım:
  •  Kuşkonmaz dalların ucundan başlanarak elle kırılır. (Dalların kırılmadan kıvrıldığı yere kadar bu işlem sürdürülür çünkü kırılmayan yerler sert oluyor.) Zeytinyağ ile 5-10 dakika sotelenir. Tuz, karabiber ekilir. Üzerine yumurta kırılıp karıştırılır. Afiyetle..

  •  

5 yorum:

  1. Bizim egede çok yenir :)) canım çekti harika olmştur eminim.

    YanıtlaSil
  2. Hiç bilmiyorum görünüşü kuşkonmaz gibi.Yabani olduğundan sanırım daha da lezzetlidir tadı canım ellerine sağlık olsun afiyetle yiyin,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. bu nasl yetiştirilir biz dağda bayırda buluruz ama saksıda yetişirmi bilen yzsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saksıda yetiştiren hiç görmedim.

      Sil
  4. biz bunu dağda bayırda buluruz ama saksıda yetişirmi bilen yazsın

    YanıtlaSil