15 Ağustos 2013 Perşembe

Çilekli Kup


Malzemeler:
  • 125 g tereyağı
  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 servis kaşığı nişasta
  • 2 servis kaşığı un
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • Çilek
Haydi Yapalım:
  • Tıpkı Kadayıflı Muhallebide olduğu gibi; un nişasta tereyağı  ile pembeleşene kadar kavrulur. Başka bir kapta süt ve şeker karıştırılır. Pembeleşen karışımın üzerine süt dökülür ,bu karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Muhallebi soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kremşanti ve vanilya ilave edilerek mikser ile çırpılır.
  • Bisküvi parçalanır, kupların içine yerleştirilir. Çilekler dilimlenerek kuplar süslenir. Muhallebi kuplara boşaltılır. Soğuması için buzdolabında bekletilir. Afiyetle...

3 yorum:

  1. Şahane görünüyor ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş,cheesecake gibi görünüyor..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ohhhh miss misss olmuş serin serin hafif tatlı ellerine sağlık olsun arkadaşım..

    YanıtlaSil