3 Ocak 2015 Cumartesi

Pesto Sos

Malzemeler:
  • 1 demet fesleğen
  • 1 paket (25g) dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı  parmesan peynir
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  •  karabiber
Haydi Yapalım:
  • Dolmalık fıstıklar bir tavada rengi dönene kadar kavrulur. Fesleğen havana alınır, ezilir daha sonra fıstık, sarımsak ilave edilerek ezme işlemi sürdürülür. Son aşamada parmesan, tuz, karabiber, (ki miktarlar isteğe göre değişir)zeytin yağı eklenir. Salata sosu olarak kullanılacaksa yağ miktarı artırılır. Makarnaya konulacaksa daha yoğun kıvamda olması tercih edilir.Ayrıca dolapta da yaklaşık 1 hafta kadar muhafaza edilebilir.Afiyetle..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder