4 Mart 2009 Çarşamba

Susamlı Bonbon


Malzemeler:

  • 1 paket margarin
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 bardak un haline getirilmiş ceviz
  • 3-4 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı (silme) tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • 1 yumurta akı
Haydi Yapalım;


  • Ceviz, tarçın, toz şeker, susam teflon tavada 1-2 dakika kavrulur. 1 paket oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri ve teflonda hazırlanan karışımın 3/4 'ü karıştırılır. Aldığı kadar un ilave edilerek yoğurulur. (Kulak memesi kıvamında) Elde edilen hamurdan minik toplar yapılır. Önce yumurta akına sonra ayrılan tarçınlı-susamlı karışıma batırılır. Az yağlı fırın tepsisine yerleştirilir. Soğuk fırına verilir, 180 derecede pembe renkte olana kadar pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder