21 Nisan 2009 Salı

Tavuklu Börek



Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt

İç Malzeme;

  • 4 adet tavuk budu
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 g tereyağ
  • 1/2 ölçü beşamal sos ( 2 yemek kaşığı tereyağ, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağ süt, tuz, k.biber, kırmızı biber)
  • tuz
  • karabiber

Haydi Yapalım:

  • Tepsi yağlanır.(büyük boy fırın tepsisi) Yufkanın bir tanesi tepsiden sarkacak şekilde yerleştirilir. Yumurta-süt-sıvı yağ-yoğurt karıştırılır. Bu harç yufkanın üzerien sürülür.İkinci yufka üstüne yerleştirilir. Tekrar harç sürülür ve üçüncü yufka yerleştirilir. 3. den başlayarak yufkalar katlanarak tepsi boyutuna getirlir ve kalan harç üzerine dökülür. 180 derecelik ısıtılmış fırında kurtularak pişirilir. Fırından çıkarılır, soğutulur. Tavuklar haşlanır. Soğutulan hamur üstüne 3-4 kepçe kaynar tavuk suyu dökülür. sıcak fırına tekrar konulur ve suyu çektirilir.

iç harç;

Haşlanan tavuklar didiklenir. Ceviz, rende kaşar,tuz , karabiber, beşamel sos (Un ,yağ ile kavrulur. Üzerine soğuk süt eklenir,karıştırılarak pişirilir. Tuz ve baharatlar eklenir) karıştırlır.

  • Suyunu çekenböreğin üstüne hazırlanan harç yayılır. Börek rulo yapılır. 1 parmak kalınlığında dilimler kesilir. Kesilen dilimler bir tepsiye yerleştirilir, üzerine tereyağ parçaları konulur. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir

1 yorum: