23 Temmuz 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Tek başımayken yapmayı tercih etmesem de annem geldiğinde hemen el atılan , herkes tarafınan da sevildiğini düşündüğüm, bayram sofrlarının da vazgeçilmezi Yaprak Sarmaya buyurun;

Malzemeler (1/2 kg yaprağa göre):

  • 5 soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 kesme şeker
  • 1/2 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 1/2 demek kıyılmış maydanoz

sosu için;

  • 1 limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
Haydi Yapalım:
  • Soğan yemeklik doğranır, yağda fıstık ile kavulur. Ilık suda bekletiliş pirinç ilave edilir. Tuz, şeker ile pirinç kavrulur. Nane ve maydanoz hariç tüm baharatlar ilave edilir, pirinç kavrulmaya evam edilir. Pirinçle aynı oranda su ilave edilir. yarı pişmiş yarı diri pişirilince nane ve maydanoz ilave edilir. Demlendikten sonra sarmlar sarılır.

1 yorum:

  1. üzerine de sarmısaklı yogurt.canım çekti valla.ellerinize saglık

    YanıtlaSil