30 Nisan 2010 Cuma

Portakalllı Kurabiye

Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 adet ince rendelenmiş portakal kabuğu
  • aldığı kadar Sinangil un

üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı

Haydi yapalım;
Şeker ve rendelenmiş portakal kabuğu benmari usulü ısıtılır, ısındıktan sonra karıştırılır. Yumurta ve pudra şekeri çırpılır, üzerine süt, sıvıyağ ilave edilir. Sırasıyla portakal kabuklu karışım, un ve karbonat ilave edilir, ele yapışmayan bir hamur elde edilip, şekil verilir. Yumurta sarısı üzerlerine sürülerek 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Çok sevdiğim bir kurabiye, birçok versiyonunu deniyorum. Anne kurabiyesinide andırıyor yuvarlak şekli verirseniz, kıtır olmasını istiyorsanız 1 cm kalınlığında açıp yuvarlak veya dikdörtgen şekli verebilirsiniz. Ben birkaç tanesini öyle denedim tam kıtırdı...Yumurta sürdükten sonra bazılarının üzerine şeker serptim. Un miktarını kulak memesi kıvamına göre ayarlayın, ben yaklaşık 5 su bardağı kullandım.

7 yorum:

  1. Halamın kurabiyelerini anımsadım. Evlerinde hep bir cam kavanoz içinde dururdu bu kurabiyelerden. Çayımın yanına bir tanecik olaydı...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık,
    nefissss görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok nefis olmuş

    YanıtlaSil
  4. evdekiler çeşit çeşit kurabiye yapıp kavanoza koysan diye başımın etini yerken olmadı bu!!
    yada oldu, bu tarfi deneyebilirim :)

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Jelatini aktarlardan alıyorum, yaprak jelatin. Ama çok beğenmedim, zor eridi. Buz gibi soğuk suda tuttum. Bir dahaya başka yerden almayı düşünüyorum.
    Kurabiyeler de nefis, ben de bugün kurabiye yapacağım, okul kermesine, ellerine sağlık komşum.

    YanıtlaSil
  6. Kurabiyeler nefis gorunuyor ellerine saglik. Portakal rendesi cok yakisiyor gercekten kurabiyeye.

    YanıtlaSil
  7. Ben yıllardır anneciğimin tarifini arıyorum görüntüsü buna benziyor bayatlayınca serbet döker yapardı. Bu tarifi deneyeceğim kesin bakalım anneminki mi :) bu arada ben sizi neden izlemiyormuşum ki on bilemedim.Yorumlar sağolsun birine yorum yazarken başka biri ile tanışılan tek topluluk blog topluluğu sanırım. Sevgiyle kalınız...

    YanıtlaSil