Malzemeler:
- 250 g tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı hindistancevizi
- 2 yemek kaşığı çekilmiş bedem
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
- badem ya da fıstık (süslemek için)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
- Tatlı ıslatılırken hamur sıcak, şerbet ılık olacağı için önce şerbet hazırlanır. Şerbet için şeker vu su karıştırılır kaynamaya bırakılır.Kaynadıkdan 5-10 dakika sonra limon suyu ilave edilir , bir iki tıkırdatıldıktan sonra şerbet soğumaya bırakılır.
- Yağ, pudra şekeri, yumurta, irmik,hindistancevizi, çekilmiş badem yoğurulur. Kulak memesi kıvamanına gelecek şekilde un , kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğurma işlemi tammalanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır, üstüne fıstık yada badem yerleştirilir. Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Arkadaşım ellerine sağlık olsun, nefis görünüyor şekerparelerin..
YanıtlaSil