- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı kıyılmış incir
- 1/2 su bardağı iri parçalanmış ceviz
Haydi Yapalım;
Yumurta ve şeker yoğun kıvamam gelinceye kadar çırpılır. Elde edilen karışıma önce yağ ve süt daha sonra un, vanilya, kabartma tozu, tarçın ilave edilir, bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Daha sonra incir ve ceviz ilave edilir. Katı yağ ile yağlanmış bir kalıba karışım boşaltılır. 160 derecelik fırında pişirilir.
İncirin tam mevsimi gelmişken, kendi haline bırakılarak kurutulan, taptaze ve kimyasal içermeyen incirleri kullanalım dedik. Balıkersir Akçay' da sokaklarda tezgah kuran köylü kadınlar, kendi mamülleri olan zeytinleri, kekikleri satıyorlar. Şimdi mevsimi dolayısıyla taze ve kuru incirler süsledi minik tezgahlarını. Bu tarif sitedeki klasik kek tariflerinden biri aslında sadece incir tatlı olduğu için şeker miktarı daha az. Şimdiden afiyet olsun..
bende yaparım ailecek severiz
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş canım
gerçekten de mevsiminde taze taze alınıp kurutulan incirlerle harika bir kek olur.Elinize sağlık.
YanıtlaSilDaha düne kadar incirin ne tazesi ne de kurusunu hiç sevmezdim.Yaş ilerledikçe huylarda değişiyor ki şimdilerde en sevdiğim meyvelerin başında geliyor.Hele de kekle berabere muhteşem lezzetli olmuştur.Arkadaşım ellerine sağlık.
YanıtlaSilİnciri çok severim. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
İncirin herşeyi harika lezzetli oluyor.
Nefis nefis görünüyor
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
Sevgiler