Malzemeler:
- 500 g jülyen doğranmış et
- 400 g mantar
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salsası
- tuz- karabiber
- çok az kimyon
- 1,5 yemek kaşığı kekik
- 4 adet patates
- sarımsaklı yoğurt
- süslemek için maydanoz, pul biber
- Patatesler kibrit çöpü kalınlığında doğranır, kızgın yağda kızartılır.
- Soğanlar yemeklik şeklinde doğranır, az yağda soğan ve et sotelenir. Mantarlar 4' e bölünür, soğan ve ete ilave edilir. Mantarlar suyunu çekip etler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra salçalar, tuz, kekik hariç baharatlar ilave edilir. 15-20 dakika bu şekilde pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra kekik ilave edilir. Servis yapılırken kızarmış patatesler alta, et üste yerleştirlir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve istenilen süsülemeler yapılır. Afiyetle..
Arkadaşım ellerine sağlık.Hiç denemediğim ama hep aklımda olan yapmam gereken bir tarif diye düşünürüm.Fotoğrafını göremedim ama tahmin ediyorum nasıl da güzel olduğunu.Sevgilerimle...
YanıtlaSilBayılırım ben bu kebaba :)
YanıtlaSilÇok da güzel hazırlamışsın,ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle..
Gülsevcim et olarak hangi et kullanalım?
YanıtlaSil