12 Ocak 2013 Cumartesi

Çökertme Kebabı



Malzemeler:
  • 500 g jülyen doğranmış et
  • 400 g mantar
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salsası
  • tuz- karabiber
  • çok az kimyon
  • 1,5 yemek kaşığı kekik
  • 4 adet patates
  • sarımsaklı yoğurt
  • süslemek için maydanoz, pul biber
Haydi Yapalım:
  • Patatesler kibrit çöpü kalınlığında doğranır, kızgın yağda kızartılır. 
  • Soğanlar yemeklik şeklinde doğranır, az yağda soğan ve et sotelenir. Mantarlar   4' e bölünür, soğan ve ete ilave edilir. Mantarlar suyunu çekip etler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra salçalar, tuz, kekik hariç baharatlar ilave edilir. 15-20 dakika bu şekilde pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra kekik ilave edilir. Servis yapılırken kızarmış patatesler alta, et üste yerleştirlir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve istenilen süsülemeler yapılır. Afiyetle..

3 yorum:

  1. Arkadaşım ellerine sağlık.Hiç denemediğim ama hep aklımda olan yapmam gereken bir tarif diye düşünürüm.Fotoğrafını göremedim ama tahmin ediyorum nasıl da güzel olduğunu.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım ben bu kebaba :)
    Çok da güzel hazırlamışsın,ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Gülsevcim et olarak hangi et kullanalım?

    YanıtlaSil