14 Şubat 2015 Cumartesi

Etli Enginar Dolma



Malzemeler
  • 250gr dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet enginar

Haydi yapalım;
  • Kuşbaşı dana eti kızgın tavaya atılır  hafif kavrulur, su salmaya başlayınca üzerini kapakla örtün, ocağı kısık ateşe çevrin. Et yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir, bu aşamada et pişmeden suyu azaldıysa, üzerine kaynar su ekleyip etin pişmesine devam edin. Etin altını kapatmadan  tuz ilavesi yapmayı da unutmayın.
  • Kuru soğanı jülyen doğrayın, sıvıyağda soğanı soteleyin, etlerle birleştirin. Enginarları tencereye yerleştirin, içlerini kuşbaşı et ile doldurun, et suyunuz varsa üzerine et suyunu ilave edin, yoksa yaklaşık 1,5 su bardağı su ilave edip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Karaciğer dostu enginarın faydaları saymakla bitmiyor, yaprağı ayrı, sapı ayrı, kökü ayrı şifa kaynağı bu soylu bitkinin. Uzmanlar hiç sevmeyenler için bile yılda en az 3-5 tane yiyin diyor. Eğer zeytinyağlı yemekten sıkıldıysanız işte bu tarif tam size göre, hem kolay hem de lezzetli. Dana eti yerine kuzu eti de kullanabilirsiniz, istediğiniz baharatları kullanarak yemeğinizi şenlendirebilirsiniz de :)  Şayet ekşi seviyorsanız da yarım limon suyunu sıkın pişmeye yakın üzerine. Ben evimin altındaki enginarcıdan alıyorum enginarı, o soyar soymaz limonlayıp yukarıya gönderiyor, böylelikle kararmadan hemen pişiriyorum. Hepinize bol sağlıklı günler diliyorum :))

2 yorum:

  1. Cook severim enginari,biz giritliler sık sık yapariz,sizin de tarifinizi deniyecegim ,elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz birçok çeşidini yapıyorsunuzdur eminim 😊 elinize sağlık.

      Sil