8 Şubat 2015 Pazar

Faber Castell Yaratıcılık Atölyesindeydik




Şubat tatilinde Devletşah'ın davetlisi olarak kızım ve ben Oyuncak Müzesinde, Faber Castell Yaratıcılık Atölyesine katıldık. Tüm ufaklıklar Faber Castell'in sulu boyası, keçeli kalemi, kurşun boyama kalemleri ile birçok değişik resim ve aktivite yaptılar. Bizim ufaklık rengarenk suluboya ile gökkuşağı  yaptı bizim için :)

Aktiviteye biraz ara verip Oyuncak müzesini gezdiler. Geziden sonra hooop masal dinlemeye katıldık onlarla, küçük katılımcıların ses efektleriyle ve hayranlıklarıyla masalı dinledik. Masal bitiminde yerleri kağıtla kaplı aktivite odasında tüm küçükler masaldaki sevdiği kısımları istediği kalemle ve materyallerle resimlediler. 
 
Kırtasiye malzemeleri çocukluğumdan buyana beni rengarenk dünyasına çeken cazibeli bir dünya olmuştur. Okul dönüşü yada okula giderken illa o kırtasiyeye girer ya bir kalem ya kokulu silgi yada yapıştırma alır, o dükkandaki kalem defter kokusunu ciğerlerime doldururdum, hey gidi günler :)
O zamandan bu zamana o kadar güzel , yaratıcı ve eğlendirici şeyler eklendi ki bu malzemelere hala aynı zevkle elime alıyorum. Faber Castell'in çok geniş bir yalpazesi var, çocuklar etkinlikteyken bizde bazı ürünleri tanıma fırsatı bulduk ve sohbet ettik. Bir kere daha gönül rahatlığıyla Faber'in ürünlerine güvenmekle ne doğru bir karar verdiğimin farkına vardım.
 
 

 
 
 
Rengarenk Faber Castell ürünlerinden bizimkinin en çok sevdiklerinden bahsetmek istiyorum, bizimkinin desem de  benim de aynı zamanda :)
  • Birbirine bağlanan havalandırmalı kapaklı, su bazlı mürekkepli keçeli kalemler, bu kalemlerin kapakları sayesinde kalemler dağılmadan bir arada durabiliyor, birbirine takılan kalem kapakları sayesinde çocuğunuz çeşitli 3 boyutlu şekiller yapabiliyor, helikopter, füze, kule , merdiven, dönme dolap yaptık biz :) Hem kalem hem de oyuncak anlayacağınız bu Eğlenceli Keçeli Kalemler.


 
 
  • Elin kaymasını önleyen yumuşak tutuş sağlayan, elleri yormayan ergonomik üçgen gövdesi olan;  kalemin kaybolmasını, karışmasını engelleyen, gövdesinde isim yazmak için bırakılmış özel beyaz alanı olan;  kalemin ucunun kırılmasına karşı direnci artıran özel yapıştırma sistemi olan,  çevre dostu, su bazlı vernikle kaplanmış gövdeli bu kuru kalem, Jumbo Grip Boya Kalemi,  bu kalem sanki SİHİRLİ :) çünkü kalemle resminizi çizip boyadıktan sonra, fırçanızı suya daldırıp, resmin üzerinden geçtiğinizde resminiz sulu boyalı resme dönüşüyor :) Çocukla 1 aktivite yerine 2 aktivite yapmış oluyorsunuz böylelikle. Yanınızda taşıyıp her mekana rahatlıkla götürebilirsiniz de, biz seyahatlerde bile kullanıyoruz.

 
  • Vee  çocukların yaratıcılıklarını geliştirebilmelerine yardımcı, yapışmaz ve ufalanmaz, SAĞLIĞA zararlı madde içermez, çocukların el, motor ve kavrama becerilerini geliştiren,   şekil verildikten sonra, yapılan model tamamen kuruduktan sonra daha da hafifleşip sertleşen, hatta ZIPLAYAN elinize yapışmayan, iz bırakmayan Zıplayan oyun hamuruna çocuğunuzda bayılacak siz de :)) Sertleştikten sonra üzerine biraz su serpip yeniden yumuşatmanız da mümkün. Biz bu hamurla kolyeler ve anahtarlıklar yaptık.
 
 
 
 
 
 
Güzel bir gün geçirdik anlayacağınız; bu arada çocuğunuz resim yapıp size resmini göstermek için getirdiğinde, o resimde ne olduğunu anlamadığınızda yada resmi bir şeye benzetemediğinizde, resme bakıp 'çocuğum sen ne çizdin 'diye sormak çok yanlışmış. Çünkü çocuğunuz onun ne çizdiğinizi bildiğinizi düşünürmüş hep, yani resme baktığınızda onun ne çizdiğini onun bakış açısına göre bilmeniz gerekiyor zaten! Onun hayallerini kırmamak için ne çizdiğini anlamış gibi yapın.
 
Bu yaratıcılık atölyesine hafta sonları sizde katılabilirsiniz, diyerek son cümlemi tamamlıyorum.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder