22 Mart 2009 Pazar

Çatal


Malzemeler:
  • 1yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 125 g margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • un
üzerine;
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu
Haydi Yapalım:
  • Margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, şeker, tuz , mahlep karıştırılır. Un ve kabartma tozu elenir, hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurdan parçalar alınıp şeritler yapılır. İki şerit uç uca birleştirilir ve tepsiye arası açılarak konulur. Ortaya bir şerit daha yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 160 derece ısıtılmış fırnda pişirilir.

1 yorum: