Malzemeler:
- 20 adet dolmalık biber
- 10 kahve fincanı pirinç
- 4 adet soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1/2 kahve fincanı kuş üzümü
- 3 domates rendesi
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı nane
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çey kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 veya 2 bardak sıcak su
- tuz
- 1 çay bardağı çiçek yağı
Haydi Yapalım;
- Pirinç ıslatılır. Soğan ve fıstık 1 çay bardağı zeytinyağ ile sotelenir. Islatılmış pirinç ilave edilir, şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Baharatlar, şeker, tuz ilave edilir. Domates rendesi yıkanmış kuş üzümü eklenir. Sıcak su pirincin üzerine gelecek miktarda ilave edilir, kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınınca nane ilave edilir. Pirinçler ılınınca dolmalık biberler doldurulur. Bir tepsiye 1 çay bardağı çiçek ya da mısırözü yağı konulur, dolmalar yağa bulanır. Üzerine tuz serpilerek 200-250 derecelik fırında pişirilir.
off yanına bir kaşıkta yogurta yoysan tabagı kapar kaçardım her halde afiyetler olsun.
YanıtlaSilbayılırım dolmanın her çeşidine.yogurtla da muhteşem olur.ellerine saglık.
YanıtlaSilDolmaya bak dolmaya, superr.
YanıtlaSil