Malzemeler:
- 6 adet enginar
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 demet dereotu
- 1 adet limon
- 4 kesme şeker
- 2 bardak su
- 1 yemek kaşığı un
- tuz
Haydi Yapalım:
- Enginarlar yıkanır, limonla ovulur. Tuz, 2 kesme şeker, 1/2 çay bardağı zeytinyağ, yarım limon suyu ve 1 su bardağı su ile yarı pişmiş olacak şekilde pişirilir.
- Soğan ve havuçlar küp küp doğranır, 1/2 çay bardağı zeytinyağ ile sotelenir. Üzerine 1 yemek kaşığı un serpilir. 1 su bardağı bezelye ve küp küp doğranmış patates,ilave edilir,çevrilir. 2 kesme şeker, tuz ve 1 su bardağı su ilave edilir. Bezelyeler yumuşamak üzereyken kıyılmış dereotu ve yarım limon suyu ilave edilir. Yarı haşlanmış enginarların üzerine pişen bu malzeme yerleştirilir. 15-20 dakika orta ateşte pişirilir. Soğuk servis yapılır.
harika görünüyor inşallah bu yıl bende yiyebilirm enginar.emegine salık.
YanıtlaSilTeşekkürler karamel, keşke buradan bir tıkla yollayabiliyor olsak da yollasam sana:)
YanıtlaSil