11 Mayıs 2009 Pazartesi

Enginar



Malzemeler:

  • 6 adet enginar
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 adet limon
  • 4 kesme şeker
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz

Haydi Yapalım:

  • Enginarlar yıkanır, limonla ovulur. Tuz, 2 kesme şeker, 1/2 çay bardağı zeytinyağ, yarım limon suyu ve 1 su bardağı su ile yarı pişmiş olacak şekilde pişirilir.
  • Soğan ve havuçlar küp küp doğranır, 1/2 çay bardağı zeytinyağ ile sotelenir. Üzerine 1 yemek kaşığı un serpilir. 1 su bardağı bezelye ve küp küp doğranmış patates,ilave edilir,çevrilir. 2 kesme şeker, tuz ve 1 su bardağı su ilave edilir. Bezelyeler yumuşamak üzereyken kıyılmış dereotu ve yarım limon suyu ilave edilir. Yarı haşlanmış enginarların üzerine pişen bu malzeme yerleştirilir. 15-20 dakika orta ateşte pişirilir. Soğuk servis yapılır.

2 yorum:

  1. harika görünüyor inşallah bu yıl bende yiyebilirm enginar.emegine salık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler karamel, keşke buradan bir tıkla yollayabiliyor olsak da yollasam sana:)

    YanıtlaSil