25 Kasım 2012 Pazar

Badempare

Malzemeler:
  • 2 yumurta (1tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 125 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ince çekilmiş badem (kabuksuz)
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Haydi Yapalım:

Tereyağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, çekilmiş badem yoğurulur daha sonra un, kabartma tozu, vanilya eklenir yoğurulmaya devam edilir. Hamurun ele yapışmayacak kıvama gelmesi gerekir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır şekil verilir,  tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizilir. 160 -170 dercelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Şerbet hazırlanır, ılınmaya bırakılır. Fırından çıkan sıcak hamurların üzerine ılık şerbet dökülür. Afiyetle..

5 yorum:

  1. Bence de yapalım,çok nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Tek kelime ile muhteşem görünüyor.Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık!
    Ortalama kaç adet çıkar?
    1 tepsiyi geçer mi??

    YanıtlaSil
  5. Büyük boy, dikdörtgen fırın tepsisine yaptım, 1 tepsiyi geçmiyor..

    YanıtlaSil