21 Mayıs 2009 Perşembe

Fırında Kemikli Et


Malzemeler

  • Buyuk parca kemikli et (kuzu tercih edilmeli, evde dana eti oldugu icin ben onu kullandım)
  • Dana eti kullanılacaksa 2 sb su eti haşlamak için
  • 1 bas sogan
  • 2 dis sarımsak
  • 2 adet patates
  • 1 cay kasıgı kekik, tuz
Haydi Yapalım;
Evde kuzu eti olmadıgı için ben kemikli dana eti kullandım, bu sebeple eti 2 sb suda clipsoda tuzlayıp 20 dak haşladım. Kuzu etini, benim pişirme kabında fırına direk koyuyorum ve içerisine hiç su koymuyorum, kendi suyunu salıyor ve pişiyor. Haşladığım eti ve suyunu pişirme kabıma yerlestirdim, içerisine dilimlediğim patates, sogan, sarımsak ve kekik koyup 180 derece fırında 45 dak kapağı kapalı olarak kızarttım. Pişirme fırın kabım Tupperware marka Ultraplus, bu kapla et kuzu tandır tadında leziz oluyor, sahip olmak isterseniz benimle irtibata geçebilirsiniz, mutfağınızda olması gereken bir kap. Bu kaba sahip olmayanlar fırın poşeti kullanabilir. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. günaydın.sizi yemekgezegeninden buldum.ve takipçinizim artık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Eylem, aramıza hoşgeldin. Lezzetli, bol yemekli günler dilerim.

    YanıtlaSil