25 Mayıs 2009 Pazartesi

köri ve zerdeçallı Tavuklu Pilav


Malzemeler
  • 1 sb pirinç
  • 1.5 sb su
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı z.yağ
  • arzuya göre tuz
Haydi Yapalım;
  • Ben pilav yapmadan önce pirinci tuzlu suda 30 dak civarında bekletiyorum. Siz pilav pişirme tekniğinize göre hareket edebilirsiniz. Tavuk göğsünü küp küp doğradıktan sonra sıvıyağda soteleyin. Pişmesine yakın üzerine zerdeçal, köri ve tuz ilave edelim. Ardından tel şehriye ilave edip kavuralım. Suyunu süzdüğümüz pirinçleri de ekleyip bir süre daha kavurma işlemine devam edelim. Kavurma işleminin ardından 1.5 sb su ilave ederek, pirinç göz göz oluncayadek harlı ateşte suyunu çektirelim. Ocaktan alınca, demlenmeye bırakalım. Soğuyunca afiyetle yiyelim. Biz ailece çok beğendik tadını, denemenizi tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. Cok güzel bir pilav tarifi. En kısa zamanda deniyüp sonucu yazacağım. Elinize saglık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık çok güzel gözküyor.

    YanıtlaSil