14 Ağustos 2010 Cumartesi

Kuzu But Fırın






Malzemeler

  • 1 adet kuzu kol veya kuzu but
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet patates

Marine için;
 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz

Haydi Yapalım;

  • Kuzu but marine malzemeleriyle ovularak 1 saat dinlendirilir. Üzerinde farklı bölgelerde çizikler atılarak 4 diş sarımsak bu yerlere bütün olarak yerleştirilir. Patatesler yuvarlak dilimlenir, tuzlanarak ısıya dayanıklı kabınızın alt kısmına yerleştirilir; onun üzerine but konulur. 1 saat 170 derece fırında pişirilir.

Kuzu etinin yumuşak ve hafif yağlı olması bizim hoşumuza gidiyor. Ben Tupperware marka kapaklı fırın kabında (adı Ultraplus) etimi pişirdim. Kapaklı olması etin yumuşak olmasını daha çok sağlıyor, tam kuzu fırın havasını veriyor. Etinizi pişirirken üzerini kapatmanızı öneririm. Ramazanda genelde bir çeşit et yada tavukgillerden yemek oluyor evimizde, sanki onlar olmasa içimiz boş gibi kalıyor sebze yemeğiyle :) Kuzu sevenler mutlaka denemeli, leziz....


8 yorum:

  1. Ellerine sağlık bayılırım kuzu etine

    YanıtlaSil
  2. Eşim pek sever,fırında da harika olmuş.. Daha hafif hemde...
    ellerine sağlık...

    Kocaman Sevgiler..

    Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem olmuş leziz ve iştah açıcı. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Et denilince tercihim hep kuzudan yanadır:) ellerine sağlık tatlım;)

    YanıtlaSil
  5. Şimdi bu yenmez miAllah aşkına ?
    mükemmel görünüyor
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Bu lezzete ne desem bilemedim,yiyenlere afiyet şeker olsun diyeyim....Sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  7. Pek çok kişinin aksine ben de kuzu sevenlerdenim. Kapaklı pişirme önerini dikkate alacağım. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Tupperware bu fırın kabını merak ettim..But süper olmuş..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil