Malzemeler
- 1 adet kuzu kol veya kuzu but
- 4 diş sarımsak
- 3 adet patates
Marine için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
Haydi Yapalım;
- Kuzu but marine malzemeleriyle ovularak 1 saat dinlendirilir. Üzerinde farklı bölgelerde çizikler atılarak 4 diş sarımsak bu yerlere bütün olarak yerleştirilir. Patatesler yuvarlak dilimlenir, tuzlanarak ısıya dayanıklı kabınızın alt kısmına yerleştirilir; onun üzerine but konulur. 1 saat 170 derece fırında pişirilir.
Kuzu etinin yumuşak ve hafif yağlı olması bizim hoşumuza gidiyor. Ben Tupperware marka kapaklı fırın kabında (adı Ultraplus) etimi pişirdim. Kapaklı olması etin yumuşak olmasını daha çok sağlıyor, tam kuzu fırın havasını veriyor. Etinizi pişirirken üzerini kapatmanızı öneririm. Ramazanda genelde bir çeşit et yada tavukgillerden yemek oluyor evimizde, sanki onlar olmasa içimiz boş gibi kalıyor sebze yemeğiyle :) Kuzu sevenler mutlaka denemeli, leziz....
Ellerine sağlık bayılırım kuzu etine
YanıtlaSilEşim pek sever,fırında da harika olmuş.. Daha hafif hemde...
YanıtlaSilellerine sağlık...
Kocaman Sevgiler..
Hayırlı Ramazanlar...
Muhteşem olmuş leziz ve iştah açıcı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Et denilince tercihim hep kuzudan yanadır:) ellerine sağlık tatlım;)
YanıtlaSilŞimdi bu yenmez miAllah aşkına ?
YanıtlaSilmükemmel görünüyor
ellerine sağlık canım
Bu lezzete ne desem bilemedim,yiyenlere afiyet şeker olsun diyeyim....Sevgilerrrrr...
YanıtlaSilPek çok kişinin aksine ben de kuzu sevenlerdenim. Kapaklı pişirme önerini dikkate alacağım. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilTupperware bu fırın kabını merak ettim..But süper olmuş..ellerinize sağlık..
YanıtlaSil