Özellikle et yemeklerinin yanında kullandığım ve beni hiç uğraştırmayan , farklı sebzelerle(sıklıkla brokoli ve karnabahar) çeşitlendirdiğim sağlıklı bir garnitür. Denemeyenlere duyrulur:)
Malzemeler:
- Mevsimine göre arzu edilen sebzeler
- zeytinyağı
- sarımsak
- kırmızı pul biber
- karabiber
- tuz
- dereotu
Haydi yapalım:
- Sebzeler buharda haşlanır. Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz ,karabiber, kırmızı pul biber ve kıyılmış dereotu karıştırılarak elde edilen sos sebzelerin üzerine dökülür.
Ben sebze haşlamasını çok severim,hakikaten et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor..
YanıtlaSilHem sağlıklı hem leziz :)
Afiyet,bereket,şifa olsun..
Buharda haşlama olayı şahane zaten...sebzelerin renkleri öyle güzel ki,ellerine sağlık...
YanıtlaSiltek kelime ile ba-yı-lı-rım. Eline sağlık canım
YanıtlaSilBuharda piştiğinden başka güzeldir tabii, ellerin dert görmesin komşum.
YanıtlaSilVar mı sebze gibisi! Kış sebzeleri çıkınca daha çok renk girecek mutfağa. Ya da farklı yöntemler diyeyim. Özledim doğrusu kışlıkları da...
YanıtlaSil