30 Ağustos 2010 Pazartesi

Sebze Haşlama


Özellikle et yemeklerinin yanında kullandığım ve beni hiç uğraştırmayan , farklı sebzelerle(sıklıkla brokoli ve karnabahar) çeşitlendirdiğim sağlıklı bir garnitür. Denemeyenlere duyrulur:)

Malzemeler:
  • Mevsimine göre arzu edilen sebzeler
  • zeytinyağı
  • sarımsak
  • kırmızı pul biber
  • karabiber
  • tuz
  • dereotu

Haydi yapalım:

  • Sebzeler buharda haşlanır. Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz ,karabiber, kırmızı pul biber ve kıyılmış dereotu karıştırılarak elde edilen sos sebzelerin üzerine dökülür.

5 yorum:

  1. Ben sebze haşlamasını çok severim,hakikaten et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor..
    Hem sağlıklı hem leziz :)
    Afiyet,bereket,şifa olsun..

    YanıtlaSil
  2. Buharda haşlama olayı şahane zaten...sebzelerin renkleri öyle güzel ki,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. tek kelime ile ba-yı-lı-rım. Eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Buharda piştiğinden başka güzeldir tabii, ellerin dert görmesin komşum.

    YanıtlaSil
  5. Var mı sebze gibisi! Kış sebzeleri çıkınca daha çok renk girecek mutfağa. Ya da farklı yöntemler diyeyim. Özledim doğrusu kışlıkları da...

    YanıtlaSil