7 Ağustos 2010 Cumartesi

Zeytinli Çörek


Malzemeler:
  • 125 g margarin
  • 2 yumurta( birinin beyazı üzeri için ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

İç harç için;

  • zeytin ezmesi
  • dövülmüş ceviz
Üzeri için:
  • kekik
Haydi Yapalım:
  • Un, yumurta, yoğurt, margarin, kabartma tozu ve tuz hamur toplanıncaya kadar yoğurulur. Hamur merdane yardımı ile dikdörtgen biçiminde açılır. Açılan hamura zeytin ezmesi sürülür, ceviz serpilir. Hamur uzun kenarından katlanarak rulo haline getirilir. Ayrılan yumurta beyazı rulonun etrafına sürlür, üzerine kekik serpilir. Rulo dilim dilim kesilerek elde edilen parçalar yağlı kağıt derilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirilir.

6 yorum:

  1. Bayılırım bu çöreklere canım..Zeytinli oluşları ayrı bir lezzet katmıştır kesin..Ellerine sağlık canım..


    Bir gün buluşalım caddede tatlım..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Leizi ve iştah açıcı.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor,zeytini hamur işlerine çok yakıştırıyorum,süper oluyor! :)
    Afiyet ve muhabbet ile..

    YanıtlaSil
  4. heme tarif hem görüntü şahane ellerine sağlık datlum

    YanıtlaSil
  5. Bu tarz çörekleri çok beğeniyorum. Hem görüntüleri hemde tadları çok güzel oluyor. Ellerine sağlık canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çok severim zeyinli olan herşeyi

    YanıtlaSil