4 Ağustos 2010 Çarşamba

Kadayıflı Muhallebi

Malzemeler:
  • 125 g tereyağı
  • 1 lt süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 servis kaşığı nişasta
  • 2 servis kaşığı un
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 paket vanilya
Kadayıf için;
  • 300 gr çiğ kadayıf
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Haydi Yapalım:

  • Un ve nişasta tereyağ ile pembeleşene kadar kavrulur. Başka bir kapta süt ve şeker karıştırılır. Pembeleşen karışımın üzerine süt dökülür ,bu karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Muhallebi soğumaya bıraklır. Soğuduktan sonra kremşanti ve vanilya ilave edilerek mikser ile çırpılır.
  • Çiğ kadayıf bir beze serilerek kurutulur ve ufalanır. Teflon bir tavada yağ, şeker, ceviz ve kurutulmuş kadayıf bal rengi olana kadar kavrulur. Soğutulur.
  • Borcama kayadıfın yarısı bastırılarak yayılır. Araya muhallebi dökülür. Üzerine kalan kadayıf serpilir ve elle bastırılır. Buzdolabında 1 gece bekletilir.Afiyetle...

16 yorum:

  1. bir tabak alabilir miyim lütfen enfes görünüyor

    YanıtlaSil
  2. çok severim kendilerini.ellerinize sağlk

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyo ellerinize sağlık yarın deneyeceğim bir tabakta benden alın nes hanım buyrun gelin...

    YanıtlaSil
  4. Bu tatlıyı bir tek ben denemedm galiba bu tarif çok güzel gözüküyor eline sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. denemeyi istedigim bir tatlı.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık siz küçük borcama yaptınız sanırımki muhallebiniz çok kalın olmuş.ama harika bir lezzet değilmii mmm olsada yesemm:)))

    YanıtlaSil
  7. bu arada 1,5 su bardağı şekermi demek istediniz?

    YanıtlaSil
  8. Düzeltme için teşekkürler, evet 2 kez süt yazmışım şeker yerine:)Gerçekten harika bir tat normalde ben de daha geniş borcama yapıyorum ama gelecek misafirim azdı küçük borcama yapayım dedim daha da iyi oldu sanki..

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. canım yıllar sonra bugün yeniden eski bir dost ve eski anılarla beraberdik herşey harikaydı. kadayıflı muhallebin ise muhteşem. seni çok özlemişim. iyiki varsın. seni çok seviyorum...Arzu

    YanıtlaSil
  11. Servis kaşığı nasıl bir kaşık oluyor?
    Birde resimdeki borcamın ölçüsü nedir?

    Denemek istiyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  12. Servis kaşığı çatal bıçak takımınlarımızın içinde bulunnan uzun karnıyarık vs. gibi yemeklerin servisini yaptığımız kaşıktır. Borcamın büyüklüğüne gelince, 27X40 cm boyutunda borcam kullanıyorum genelde ama misafirim çok değilse daha küçük borcama yaptığım da oluyor, böyle durumda muhallebi kısmı daha kalın oluyor sadece..Şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  13. Bu arada fotoğraftaki , boyutu küçük olan yani 22x30 cm lik borcamda yaptığım tatlı..

    YanıtlaSil
  14. cevap için tşk. Hemen deniyorum.

    YanıtlaSil